Miks me ei kasuta FiberShake’is kunstlikke magusaineid?

FiberShake ei sisalda tõepoolest mitte ühtegi kunstlikku magusainet.

 

Paljudel võib olla tekkinud küsimus, mis küll FiberShake’i nii maitsvaks ja magusaks teeb. FiberShake’id on valmistatud vaid looduslike, sooltefloora-sõbralike magustajatega – eritriidi, stevia ja 1 g lisatud suhkruga. 😋

Miks pole nendes kunstlikke magustajaid? Aga sellepärast:👇🏼

Kunstlikud magusained võivad muuta soolte bakteriaalset koostist!

Enamik kunstlikke magusaineid lihtsalt läbib soolestiku ja väljub sellest seedimata kujul (1). Kõige uuemad uurimused aga viitavad sellele, et need ained muudavad soolestiku bakteriaalset koosseisu ning võivad sellega põhjustada terviseprobleeme.

Kõige sagedasemad kunstlikud magusained:
- aspartaam
- sukralooz
- sahhariin
- tsüklamaat
- atsesulfaam-K

Oleme juba varemgi kirjutanud huvitavatest katsetest, mis meie seedefloorat uurisid. Ühes katses langes sahhariini mõjul hiirte soolestikus teatud kasulike bakterite arv (2). Mingit muutust ei toimunud huvitaval kombel siis, kui hiirtele anti juua suhkruvett.

Kuid ka inimeste puhul on tõestatud, et kunstlike magustajate kasutajate soolefloora on teistsuguse koostisega, kui neil, kes selliseid tooteid ei kasuta. (1, 3)

Üks hiirtel läbiviidud katse tõestas, et pärast 12 nädalat sukraloosi tarbimist (see on üks enimkasutatud magusaineid) langes soolebakterite arvukus rohkem kui 50%.

„Heade” bakterite arv ei taastunud ka pärast sellele järgnenud 12 nädalast kunstliku magusaine vaba perioodi. (9)

Üks uurijategrupp selgitas välja, et hiirtel tekib kunstlike magusainete kasutamisel glükoositalumatus, teisisõnu stabiliseerub nende veresuhkrutase pärast suhkru tarbimist palju raskemini (2).

Seesama uurijate rühm selgitas ka välja, et kui steriilsele (ilma sooltefloorata) hiirele kanda üle glükoositalumatuse käes kannatava hiire soolebaktereid, siis tekkis glükoositalumatus ka katsealusel hiirel.

Inimestel tehtud uuringud viitavad samuti sellele, et kunstlike magusainete sage ja pikaaegne tarbimine suurendab teist tüüpi suhkruhaiguse väljakujunemise riski (4, 5, 6).


🤩Aitäh sulle, kui sa ka oma kogemusi meiega jagad, ootame põnevusega!

 

Järgi meid Instagramis!

Järgi meid Instagramis, et uudiseid mitte maha magada.

 

Ostukorv

Sulge